2016-10-10 11:58:00

VitrA tarafından organize edilen ve kentlerin ihtiyaç, beklenti ve hayallerine odaklanan tartışma dizisi  “VitrA ile Kentin Hayalleri” panel serisi İzmir, Ankara ve Adana’dan sonra Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda 12 Ekim Çarşamba günü yapılacak panelde “Kayseri'nin Hayali; Sanayi Geçmişini Kültür ve Eğitimle Kente Kazandırmak” konusu ele alınacak.

Panelde, günümüzde Sümer Kampüsü olan, Erken Cumhuriyet Dönemi'nin en önemli miraslarından Sümerbank Bez Fabrikası’ndan yola çıkarak işlevsiz kalan endüstri yapılarının dönüştürülmesi ve kent yaşamına kazandırılması konuşulacak.

Moderatörlüğünü sanatçı Yekta Kopan’ın yapacağı panelin konuşmacıları ise AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Arzu Erdem ile Mimarlar Emre Arolat ve Gamze Özbal olacak.