2016-10-07 19:32:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) uluslararası işbirliklerini geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında AGÜ ile Central Washington Üniversitesi (CWU) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında öğrenci ve akademisyen değişimi sağlanacak.

Protokol, tüm bölüm başkanlarının katılımı ile AGÜ Sümer Kampüsü Senato Salonunda düzenlenen toplantı ile imzalandı.

İmza törenine CWU adına Uluslararası Çalışmalar ve Programlar Direktörü Prof. Dr. Ann Radwan ile Türkiye Programları Direktörü Prof. Dr. Necati Sözüöz katıldı.

Her iki kurum arasında yapılan protokolle ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu “Bu anlaşmanın iki üniversite arasında uzun, sürdürülebilir ve güçlü bir işbirliğini sağlamasını diliyorum. Central Washington Üniversitesi ile AGÜ birlikte daha güçlü olacaktır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Radwan ise yapılan anlaşma ile ilgili olarak duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu anlaşmanın her iki üniversiteye de fayda sağlayacağını dile getirdi.

Ayrıca öğrenciler eğitim dışında İngilizce seviyelerini ilerletmek amacıyla CWU’da gerçekleşen yaz programlarına katılabilecek, farklı müfredatta ders alabilecek ve konferanslara katılabilecek.