2016-09-30 14:54:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Yusuf Baran “Geleceği Bilim İle İnşaa Etmek” konulu konferans verdi.

Konferans, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Genel Sekreterlik tarafından,  Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Konferansı veren Prof. Dr. Yusuf Baran, insanların geçmişten günümüze kadar olan gelişiminde temel motivasyonun merak etmek ve daha iyisini istemek olduğunu ve bu duyguların insanları bugüne ve bugün ki teknolojiye  getirdiğini anlattı.

Teknolojinin hızla ilerlemekte olduğunu, bununla birlikte bilimin de ilerlemekte olduğunu belirten Baran,  “Artık telefonla konuştuğumuz bir kişinin  ses tellerinin titreşiminden bile parkinson hastası olup olmadığını anlayabiliyoruz” dedi.

Baran konferansında teknolojik gelişmeler ve bilimdeki ilerlemeyi yaptığı sunumla çeşitli örneklerle anlattı.

Konferansta üniversitenin akademik ve idari personelinin yanısıra  Genel Sekreter İhsan Çelikdemir de hazır bulundu.