2015-06-25 00:49:00

Abdullah  Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Kanal A televizyonunda, hafta içi her gün saat 15.00'da yayınlanan, Bonus Hoca olarak da tanınan Eğitim Uzmanı, eğitimci-yazar ve TV programcısı Süleyman Beledioğlu’nun hazırlayıp sunduğu, “Eğitim Editörü Tercih Özel” programına konuk oldu.

Canlı yayınlanan programda eğitimci-yazar ve TV programcısı Süleyman Beledioğlu’nun ve üniversite adayı öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Sabuncuoğlu, ilk olarak 3. Nesil üniversiteleri diğer üniversitelerden ayıran özelliklerini anlattı.

Abdullah Gül Üniversiteleri olarak çok değişik bir üniversite kurmakta olduklarını belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu,  sıfırdan Türkiye’de ve dünyaya da örnek olacak bir üniversite modeli üzerinde yurt içinde ve yurt dışında yetkin insanlarla çalışmakta olduklarını söyledi.

Sabuncuoğlu, “Yaklaşık 600 yerli ve yabancı bilim insanı iş ve sanayi dünyasından ve sivil toplum örgütlerinden insanlarla çalışıyoruz. Türkiye’nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesiyiz. Yani hibrit bir model diyebiliriz” dedi.

Üniversitede değişimler çok sık yaşanan değişimler olmadığını belirten Sabuncuoğlu,  bu değişimlerin, bin senede bir 700 senede bir olan değişimler olduğunu, kendilerinin de bu değişimin tam olduğu noktada üniversiteyi kurmaya başladıklarını kaydetti.

Sabuncuoğlu, 3. Nesil üniversiteyi de, “Üniversitelerin 3 fonksiyonu var. Eğitim, araştırma ve toplumsal fayda. 3. nesil demek, üçüncü fonksiyonu olan toplumsal faydayı öne çıkaran, toplumla bütünleşen, ürettiği bilgiyi paylaştığı bilgiyi değere çeviren, ekonomik veya sosyal değere çeviren üniversite demek” şeklinde tanımladı.

Canlı yayında üniversite tercihi yapacak aday öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Sabuncuoğlu, onlara iyi bir İngilizce eğitimi veren bir üniversite tercih etmelerini önerdi.

Sabuncuoğlu, AGÜ’de Türkiye’de denenmemiş bir beceri tabanlı İngilizce eğitimi vermekte olduklarını kaydetti.