2016-09-26 16:18:00

Kayseri Sümerbank Bez Fabrikası’nın eski çalışanları AGÜ Sümer Kampüsü’nde biraraya geldi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın yıllar önceki çalışanları, şimdi Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kampüsü olan tarihi mekanda biraraya geldi.

Mimarlık Fakültesi tarafında organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Eski Sümer Çalışanları buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender eski Sümer çalışanları ve yakınlarına sunum yaptı. Konferans salonunda yapılan sunumda Doç. Dr. Asiliskender Sümer Kampüsü’nde yapılan restorasyon çalışmaları, fabrikanın eski ve yeni hali hakkında bilgi verdi.

Çalışanlar kendilerini ve daha önce çalıştıkları birimleri tanıttı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada şuan hayatta olmayan eski Sümer çalışanları da rahmet ve saygıyla anıldı.

Sunumun ardından, bu yıl eğitime açılan ve Sümerbank Bez Fabrikası döneminde büyük ambar olarak kullanılan binayı restorasyondan sonra ilk kez gezme fırsatı bulan çalışanlar, anılarını tazeledi. Kimileri geçmişteki anılarını anlattı, kimileri de yakınlarına yıllar önce çalıştıkları mekanları gösterdi.

Doç. Dr. Burak Asiliskender geçen yıla oranla bu yıl eski Kayseri Sümerbank Bez Farbikası çalışanlarının katılımının bu yıl daha da arttığını dile getirdi. Doç. Dr. Asiliskender “ Buradaki değişimi görmek onları çok heyecanlandırıyor. İstanbul’dan, İzmir’den, Kayseri’den ve çevre illerden özellikle etkinlik için gelmiş çalışan ve çalışan yakını var ve çok keyifli olduklarını dile getiriyorlar” şeklinde konuştu.

Eski Sümerbank Bez Fabrikası çalışanları buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek şimdi ise bir üniversite olarak devamlılığını sürdürmesinden mutluluk duyduklarını ifade ettiler.