2022-09-08 10:00:00

Sevgili Öğrencilerimiz,

Abdullah Gül Üniversitesi’ne (AGÜ’ye) hoşgeldiniz.

Yoğun bir sürecin sonunda AGÜ’lü oldunuz, başarınızdan dolayı sizi yürekten kutlar, keyifli bir öğrenim hayatı geçirmenizi dileriz.

Abdullah Gül Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin, ilan edilen kayıt süreleri içinde üniversiteye kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Kaydınızı en sağlıklı şekilde aşağıdaki adımlara ve açıklamalara göre yapabilirsiniz:

1. Üniversiteye Kayıt
  2. İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS)
  3. Ders Kaydı
  4. Öğretim Yılı Başlama Süreci

1. Üniversiteye Kayıt

Kaydınızı e- Devlet üzerinden e-kayıtla veya AGÜ’ye gelerek şahsen yaptırabilirsiniz

a) e- Devlet üzerinden e-kayıt (08-12 Eylül 2022)

• Tüm öğrencilerimize bu yöntemle kayıt yaptırmalarını öneririz...
  • e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmak için üniversitemize gelmenize ve herhangi bir evrak getirmenize gerek yoktur.
  • e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki 'Üniversite e-kayıt' seçeneğini tıklayın ve işlemlerinizi tamamlayın. (e-Devlet’e giriş için gerekli olan şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz.)

b) e-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenciler için AGÜ’ye gelerek şahsen kayıt (09-14 Eylül 2022)

09-14 Eylül 2022  tarihleri arasında; aşağıdaki belgelerle birlikte AGÜ’ye gelerek şahsen kayıt yaptırabilirler.

1- DGS Sonuç Belgesi

2- Lise Diploma Aslı ve Fotokopisi

3- Önlisans Diploma Aslı ve Fotokopisi

3- Önlisans Programı Onaylı Transkript

4- Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi

5- 1 adet fotoğraf

6- Askerlik Belgesi

Yukarıda belirtilen kayıt adımlarından herhangi birini gerçekleştirdiyseniz;

Kaydınız tamamlanmıştır.

NOT: Başka bir Üniversitede örgün bir lisans programında eğitim gören öğrencilerden; üniversitemizi kazanarak kayıt yaptırmak isteyenlerin  aynı anda iki örgün lisans programı okunamayacağından öncelikle kayıtlı oldukları diğer üniversitedeki kaydını sildirmeleri gerekecektir.

2- İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS)

AGÜ’de eğitim dili %100 İngilizcedir. Öğrencilerin İngilizce hazırlık programından muaf olup akademik bölümlerine doğrudan başlayabilmeleri için aşağıda belirtilen şartlardan en az birini yerine getirmeleri gerekmektedir.

(1) Eğitim dili %100 İngilizce olan bir orta öğretim kurumundan mezun olmak.

(2) Son iki (2) yıl içinde TOEFL IBT’den en az 75 ya da TOEFL PBT’den en az 537 puanı almış olmak; (Writing notu (TWE) en az 4.5 ya da 22 olmalıdır).

(3) AGÜ İngilizce Muafiyet Sınavı’ndan başarılı olmak.

İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS) Yabancı Diller Yüksekokulunca duyurulacaktır.

İngilizce düzeyinizin belirlenmesi için bu sınava girmenizi öneririz. Sınava girmeyen öğrencilerimizin İngilizce düzeyi 0 (başlangıç) sayılacak ve doğrudan İngilizce Hazırlık Programındaki Temel İngilizce derslerine kaydedileceklerdir. Sınava girmeniz hazırlık kredisi kazanmanızı ve hazırlık programına  daha ileri düzeyden başlamanızı sağlayabilecektir.

Hazırlık Okulu web sitesine http://ydyo-tr.agu.edu.tr/adresinden erişebilirsiniz.

3. Ders Kaydı

• Hazırlık Okuyacak Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olamayan öğrencilerimizin İngilizce Hazırlık Programındaki düzeylerine göre ders kayıtları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Bu yüzden öğrencilerimizin ders kaydı yapmasına gerek yoktur.

• İngilizce Muafiyet Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olup İngilizce Hazırlık Programından muaf olan öğrencilerimiz lisans programındaki bölüm derslerine kayıtlarını;

27-29 Eylül 2022 tarihleri arasında uis.agu.edu.tr adresi üzerinden (Ders Kayıt Adımları için tıklayınız) yapacaklardır.

Agu uzantılı mail adresleri kayıt tarihleri bitiminden sonra https://oidb-tr.agu.edu.tr/duyuru/agu-mail-aktiflestirme linkinden aktif edilebilir.

4.  Öğretim Başlama Süreci

Akademik takvime,  https://oidb-tr.agu.edu.tr/akademik-takvim adresinden ulaşabilirsiniz.

Önlisans  Programından Mezun Olamayanlar İçin Önemli Not:

2022-DGS sonucunda Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak önlisans programından mezun olamayan adaylar; kayıt tarihlerinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bu öğrencilerin; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar Önlisans Diplomalarını getirmemeleri durumunda kayıtları silinecektir.

Kayıtlarla ilgili sorularınız için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ait oidb@agu.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

Başarı ve mutluluk dolu sağlıklı günler dileriz…

Abdullah Gül Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı