2022-04-08 10:15:00

Ukrayna`daki savaş nedeniyle eğitim-öğretimine devam edemeyen öğrencilerden, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ve öncesinde Ukrayna'daki tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olan ve şartları sağlayan öğrencilerin, Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerimize yatay geçiş yapma ve özel öğrenci olma hakkı verilmiştir.

Yatay geçiş ve özel öğrenci işlemlerine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği tarih ve şartlar aşağıda açıklanmıştır.

!!! Başvurular şahsen yapılacaktır.

Her ne sebeple olursa olsun ilan edilen tarihlerde ilgili programlara kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

Kontenjanlar için TIKLAYINIZ.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Belirlenen Şartlar için TIKLAYINIZ.

Şartlarla ilgili SORU ve CEVAPLAR için TIKLAYINIZ.

YÖK Bilgilendirme Duyurusu için TIKLAYINIZ.

Üniversitemiz Tavan-Taban Puanları için TIKLAYINIZ.

Üniversitemize Uluslararası Öğrenci Kabulünde Kullanılan Sınav Skorları için TIKLAYINIZ.

İngilizce Dil Yeterliliği ile İlgili Açıklama için  TIKLAYINIZ.

Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan Ukrayna’daki Üniversitelerin listesi için TIKLAYINIZ.

Başvuru Evrakları İçin TIKLAYINIZ.

Özel Öğrenci Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

Yatay Geçiş Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

Üniversitemize yatay geçiş ve özel öğrenci olarak şartlı kaydı yapılan öğrencilerin, İngilizce yeterliliklerini belgelemeleri veya İMS sonucunda başarılı olmaları halinde kesin kayıtları yapılacak ve güz yarıyılında eğitim-öğretime başlayabileceklerdir. Aksi takdirde kayıtları silinecektir.

İngilizce yeterliliklerini belgeleyen öğrenciler talepleri halinde yaz okulu ücretini ödeyerek yaz okulundan ders alabileceklerdir.