2020-09-15 21:45:00

LÜTFEN 17 EYLÜL PERŞEMBE VE 18 EYLÜL CUMA GÜNÜNÜZÜ BOŞ TUTUNUZ!

Online Öğrenme ve Değerlendirmeye Hazırlık

Herkes gibi sizin de bildiğiniz üzere, tüm dünyada eğitim sistemleri ciddi kesintiye uğramakta ve büyük bir belirsizlik içindedir. AGÜ Dil Okulunda ve üniversitemizin diğer bölümlerinde kesin olan durumlar şunlardır:

  1. 2020-2021 Akademik yılında eğitim-öğrenimin büyük bir bölümü dijital ortamlarda gerçekleştirilecektir.
  2. 2020 İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS) online olarak yapılacaktır on Friday 18 September.
  3. İngilizce Muafiyet Sınavı’ndan önce, 17 Eylül PErşembe günü saat 13:00’da başlayacak olan ve sizleri sistemimize alıştırmka için bir dizi online (çevrimiçi bağlantılı olarak) yapılacaktır.

Bu, tüm yeni öğrencilerimizin kendilerini dijital olarak hazır etmek üzere gerekli tüm adımları atmak zorunda oldukları anlamına gelmektedir. Bu dijital hazırlık, Eylül ortasında sadece online olarak yapılacak olan İngilizce Muafiyet Sınavı için özellikle aciliyet taşımaktadır. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin:

1.     Kayıt yaptırıp resmi olarak AGÜ öğrencisi olur olmaz, 10 haneli AGÜ Öğrenci Kimlik numaranızı öğrenin (ve ezberleyin). Ayrıca, AGÜ e-posta adresinizi öğrenip kullanmaya başlayın. E-posta hesabınızla ilgili bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz: http://helpdesk.agu.edu.tr/email-accounts/ (E-posta hesabınızla ilgili tüm sorularınızı AGÜ Bilgi-İşlem Birimine (helpdesk@agu.edu.tr) sorabilirsiniz, 

2.     Alacağınız ilk e-postalardan biri, Dil Okulumuzun Öğrenme Yönetim Sistemi olan Schoology ile ilgili olacaktır. AGÜ e-posta yoluyla alacağınız giriş bilgileri ile, online öğrenme sitemimiz olan Schoology’yi kullanmaya başlayın ( https://agu.schoology.com ). Schoology kullanıcı adınız 10 haneli öğrenci numaranızdır, Schoology şifreniz ise, AGÜ mail hesabınıza gönderilmiştir. Şifrenizi girerken lütfen büyük harf-küçük harf ayrımına dikkat ediniz. (Schoology’ye giriş yapamazsanız, yabancidiller@agu.edu.tr adresine e-posta göndererek yardım alabilirsiniz) 

3.     Schoology profilinizi oluşturun. Yüzünüzü açık bir şekilde gösteren bir portre fotoğrafınızı profil fotoğrafı olarak kullanmanız oldukça önemlidir.

4.     Schoology’yi nasıl kullanacağınızı yakında daha iyi öğreneceksiniz. Ancak Schoology üzerinde Courses (Dersler) bölümünde UT (ve bölümünüzün) adını taşıyan bir ders görmeniz gerekir.

5.     Bu dersin sayfasına girin. Burada bölümün diğer öğrencilerinin yanı sıra size yardımcı olacak bir İngilizce hocası ile iletişim kuracaksınız. Ayrıca, Muafiyet Sınavı hakkında daha detaylı bilgiler almaya ve ardından Hazırlık Programımız hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayacaksınız.

Tekrar Hoş Geldiniz ve Başarılar!