2020-04-08 17:08:00

Sevgili Öğrenciler;

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında 16 Mart 2020 tarihinde eğitime ara verilmiş olup bahar döneminde uzaktan eğitime geçilmiştir.

16 Mart 2020 tarihi itibari ile öğrenci yurtlarında kalmakta iken evlerine dönüş yapan öğrencilerimiz uzaktan eğime geçilmesi ve şehirlerarası seyahat yasağı gelmesi nedeniyle yurtta kalan eşyalarını almaya gelememişlerdir.

Yurtlarda kalmaya devam eden ve seyahat yasağı nedeniyle ülkelerine dönemeyen yabancı uyruklu öğrencilerimiz koronavirüsle mücadele kapsamında her odada bir öğrenci kalacak şekilde yerleştirilecektir.

Yeni yerleşke planı yapılırken yurttan ayrılış yapan ve eşyalarını alamayan öğrencilerin odalarında bulunan eşyaları ile mutfak gereçleri taşıma hizmeti alınarak yurt personelinin nezaretinde titizlikle kolilere ve poşetlere yerleştirilerek kaldıkları blokların ortak alanlarına yerleştirilmektedir. Yerleştirilen kolilerin üzerine blok, daire ve oda numaraları yazılmakta ve düzenli bir şekilde konulmaktadır. Ayrıca erkek bloklarını erkek personel, bayan bloklarını bayan personel paketlemektedir.

Konuyla ilgili alınan Yurt Komisyon Kararı 29 Mart 2020 tarihinde UIS üzerinden mail olarak yurtta kalmakta olan bütün öğrencilere ulaştırılmıştır.

Yurtta kalmaya devam eden ve evlerine dönemeyen arkadaşlarınızın sağlığı ve yurtların dezenfekte edilmesi amacıyla eşyaların toplanması zorunlu hale gelmiştir.

Koronavirüsle mücadele de zorlu bir süreçten geçiyoruz, bizleri bu konuda anlayışla karşılamanızı bekliyor ve bilgi kirliği oluşmamasını temenni ediyoruz.

Uzaktan eğitimde hepinize başarılar dileriz, sağlıcakla kalın.

Öğrenci Yurtları Komisyonu