0000-00-00 00:00:00

2019 Dikey Geçiş Sınavı ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kaydı;

a) e- Devlet üzerinden e-kayıt (09-11 Eylül 2019)

  • Tüm öğrencilerimize bu yöntemle kayıt yaptırmalarını öneririz... 

  • e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmak için üniversitemize gelmenize ve herhangi bir evrak getirmenize gerek yoktur.
  • e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki 'Üniversite e-kayıt' seçeneğini tıklayın ve işlemlerinizi tamamlayın. (e-Devlet’e giriş için gerekli olan şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz.)

 

b) Kaydını e-Devlet üzerinden yaptıramayan öğrencilerimiz; 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında kesin kayıt için gereken belgelerle birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen gelerek kayıt yaptırabilirler.

  • e-Devlet sisteminde lise mezunu olarak gözükmeyen öğrencilerimizin lise diplomalarının aslı ve fotokopisi ile AGÜ Sümer Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek şahsen kayıtlarını bu tarihler arasında yaptırmaları gerekmektedir.
  • Askerlik durumu nedeniyle e-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan erkek adayların bağlı bulundukları Askerlik Şubesinden alacakları “Yükseköğretime Kayıt Yaptırmasında Askerlik Yönünden Sakınca Yoktur” ibaresini içeren belge ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına belirtilen kayıt tarihlerinde şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen kayıt adımlarından herhangi birini gerçekleştirdiyseniz;

Kaydınız tamamlanmıştır. Tebrikler…

 

NOT: DGS ile gelen öğrencilerimizin İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS) 13 Eylül 2019 tarihinde saat 08:00'da Yabancı Diller Hazırlık Okulu Tarafından yapılacaktır.)

 

E-Devlet Üzerinde Kayıt Yaptıramayan Öğrencilerden Kayıt İçin İstenen Belgeler;

1- DGS Sonuç Belgesi

2- Lise Diploma Aslı ve Fotokopisi

3- Önlisans Diploma Aslı ve Fotokopisi

3- Önlisans Programı Onaylı Transkript

4- Ders İçerikleri

5- Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi

6- 1 adet fotoğraf

7- Askerlik Belgesi