0000-00-00 00:00:00

Sevgili Abdullah Gül Üniversitesi 2019 Öğrencileri,

Abdullah Gül Üniversitesi Dil Okulu’na hoş geldiniz. Lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz.

Bu açıklamada kullanılan bazı terimler şunlardır:

  1. İMS: Akademik takvimde İngilizce Muafiyet Sınavı olarak tanımlanan iki güne kadar süren seviye belirleme sınavları dizisidir.
  2. Dönem: Hazırlık programı için sekiz hafta süren eğitim süresidir.
  3. Foundation: Temel İngilizce Derslerinin Hazırlık okulundaki adıdır.

Aşağıda, İngilizce Muafiyet Sınavı dahil olmak üzere 2019/20 Öğretim Yılı’nın başlangıcında yapılacaklarla ile ilgili bazı önemli bilgiler yer almaktadır.

1. 2019 ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2019/20 ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAR?

2019 öğrencileri için 2019/20 Öğretim Yılı 5 Eylül 2019 Perşembe günü saat 08:00’da İngilizce Muafiyet Sınavı ile başlayacaktır. İngilizce Muafiyet Sınavı, öğrencinin sergilediği performansa bağlı olarak bir ya iki gün sürer. Sınavların sonuçlarına göre, öğrenciler ya hazırlıktan muaf olarak 12-16 Eylül tarihlerinde bölümlerindeki derslere kayıtlarını yaptırır, ya da yerleştirildikleri seviyeye göre 16 Eylül’de Hazırlık okulunda derslere başlar.

2. İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVINA KİMLER KATILMALI?

Bu sınava 2019 yılında Abdullah Gül Üniversitesine kayıt yaptırmış olan bütün öğrenciler katılmalıdır. Muafiyet sınavı, öğrencilerin İngilizce yeterlilik seviyesini belirleme hususunda önemlidir. İngilizce Hazırlık Programında Temel (Foundation) Seviyeden sonra 1., 2., 3. ve 4. seviye derslerimiz vardır. Bu sınavda, Temel Seviyenin (Foundation Level) üstündeki seviyeye yerleştirilen öğrenciler yerleştikleri seviyeye göre kredi kazanacak ve bu sayede Hazırlık Programını daha erken bitirme şansını elde etmiş olacaklardır. Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler otomatik olarak temel seviyeye yerleştirileceklerdir. Ancak şunu belirtmek isteriz ki Hazırlık Programından tamamen muaf olamasanız bile, sistemde ne kadar üst seviyeye yerleştirilirseniz, Hazırlık gerekliliklerini yerine getirmeniz o kadar kısa sürecektir. Bir öğrenci Foundation seviyesinden başladığında, bir akademik yıl içinde Fakülteye geçmesi çok zordur.

3. MUAFİYET SINAVI NE KADAR SÜRECEK?

Muafiyet Sınavı birden fazla sınavdan oluşmaktadır. Muafiyet sınavının ilk aşaması öğrencinin Foundation seviyesinde olup olmadığını belirlemektir. Foundation sınavı 5 Eylül Perşembe sabah olup, sonuçları saat 10:00’da açıklanmaya başlayacaktır. İlk olarak Foundation seviyesini geçen öğrencilere sırayla haber verilecek. Bu öğrenciler birer birer Speaking (Konuşma)sınavına alınacak ve 6 Eylül Cuma öğleden sonraya kadar diğer sınavlara girmeye devam edecektir. Tüm öğrencilerin Perşembe saat 15:00’te Hazırlık Programı hakkında bilgilendirme toplantısına katılmaları gerekmektedir. Öğrencinin muaf olup olmadığı veya hangi Hazırlık seviyesine yerleştirildiği 10 Eylül Salı günü saat 15:00’e kadar açıklanacaktır. Foundation seviyesinde kalan öğrencilerin listesi 5 Eylül Perşembe saat 13:00’e kadar açıklanacaktır. Bu öğrencilerin başka sınavı olmayacaktır. Ancak Hazırlık Programı hakkında bilgilendirme toplantısına katılmaları gerekmektedir. (14:30’a kadar)

4. MUAFİYET SINAVINDA BAŞARILI OLMA KRİTERLERİ NELERDİR?

Öğrenciler dört becerinin her birinden (Reading (Okuma), Writing (Yazma), Listening (Dinleme) ve Speaking (Konuşma) ayrı ayrı değerlendirilir. Her biri için, Hazırlık Programında bir öğretim seviyesine karşılık gelen bir seviyeye yerleştirilmişlerdir. Örneğin Reading için sonuç listesinde “2” alırlarsa, bu onların İngilizce okumalarının Reading 2 seviyesine yerleştirilecek (ancak Seviye 3 için yeterli olmayacak) kadar iyi olduğu anlamına gelir. Bu sistemde, ‘0’, öğrencinin “Foundation" (Seviye 1’in altında) seviyesine yerleştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Öte yandan, ‘5’, öğrencinin performansının, hazırlık okumasına gerek kalmayacak kadar iyi olduğu anlamına gelir.

 

Reading

Writing

Listening

Speaking

Foundation

0

0

0

0

Seviye 1

1

1

1

1

Seviye 2

2

2

2

2

Seviye 3

3

3

3

3

Seviye 4

4

4

4

4

Hazırlık Üstü

5

5

5

5

Bu tabloya göre:

  1. Eğer bir öğrencinin toplam puanı 20 ise Hazırlıktan muaf olarak doğrudan Fakülteye başlayacaktır (Bölümde 101 İngilizce dersini de alacaktır)
  2. Öğrencinin toplam puanı 18 ise, fakülteye gidebilecektir ancak Hazırlık programından tamamen muaf değildir. İngilizce 101 dışındaki dersleri, tamamen muaf öğrenciler gibi alabilecektir. Ancak, İngilizce 101 dersini almadan önce, hazırlıktan muaf olabilmek için hazırlık okulundan ek dersler almaları gerekmektedir.
  3. Öğrencilerin toplam notu 18’in altındaysa, bitirme şartlarını yerine getirene kadar Hazırlık programından muaf değildirler. Hazırlığı başarıyla tamamladıktan hemen sonraki yarıyılda bölümlerinde okumaya başlayabileceklerdir.

 

2019 girişliler için İngilizce muafiyet sınavı

Tarihler

 5/6 Eylül 2019 (Perşembe ve Cuma günleri)

Katılacak   Adaylar

 Bütün 2019 girişliler

Sınav Gün ve Saatleri

05 Eylül Perşembe

08:00

 Kayıt

 

08:10 

 Temel seviye (Foundation) muafiyet sınavı başlangıcı

 

10:00

Temel seviye (Foundation) muafiyet sınavı sonuçları açıklanmaya başlar. (En geç 13:00’de geçemeyen aday listesi ilan edilir.

 

 

Temel Seviyeyi geçtiğini duyurulan öğrenciler için

Temel Seviyeyede kaldığı duyurulan öğrenciler için

 

10:00

 Speaking Seviye tespit sınavı başlangıcı (öğrenciler çağırıldıkça katilir

Geçemeyen aday listesi ilan edilmesini beklerken Serbest. Geçen öğrenciler konuşma sınavına davet edilir.

 

13:15

Speaking Seviye tespit sınavı devamı

Hazırlık Programı hakkında bilgilendirme toplantısı (1430’a kadar)

 

16:00

Hazırlık Programı hakkında bilgilendirme toplantısı

Serbest

 

Temel Seviyeyi geçen öğrenciler için

Temel Seviyeyi geçemeyen öğrenciler serbest

 

06 Eylül  Cuma

08:10

Reading Seviye Tespit Sınavı Bölüm A, Writing, ve Listening Seviye Tespit Sınavları

 

 

14:00

Reading Seviye Tespit Sınavı Bölüm B (Bu sınava Bölüm A’da başarısız öğrenciler katılmaz)

 

             

 

Bütün 2019 öğrencileri sınava 05 Eylül 2019 Perşembe günü girecekler. (Lütfen en geç saat 08:00’de okulda olunuz). Sınava başlamadan önce belirtilen yerlerdeki masalarda geçerli bir kimlik ile kayıt yaptırıp, size verilecek bir kayıt belgesi ile sınavlara gireceksiniz. Bu kayıt belgesine son sınavdan çıkana kadar ihtiyacınız olacaktır. Lütfen kaybetmeyin. Sabahki sınavlardan sonra, saat 13:00’a kadar Temel Seviyeye (Foundation Level) yerleştirilip yerleştirilmediğiniz konusunda bilgilendirileceksiniz. Foundation sınıflarına yerleştirilen öğrencilerin başka sınava girmeden saat 13:15’te Hazırlık Programı hakkında bilgilendirme toplantısına katılmaları beklenir.

Foundation sınıflarına yerleştirilmeyenler ise 2. aşama sınavlara girmeye hak kazanarak Perşembe günü konuşma sınavına girip saat 16:00’da Hazırlık Programı hakkında bilgilendirme toplantısına katılmaları gerekmektedir.

Cuma günü diğer sınavlara gireceklerdir.

 

5. SINAVLAR HAKKINDA DİĞER HUSUSLAR

5.1  Sınava getirilecekler

i. AGÜ kimlik, yoksa geçerli bir kimlik kartı (sürücü belgesi T.C. kimlik kartı vb.)

ii. Kalem ve silgi

iii. Basılı olan bir İngilizce-Türkçe veya İngilizce-İngilizce sözlük (hiç bir elektronik özelliği olan cihazın kullanılmasına izin verilmeyecektir.)

5.2 Sınav kuralları

Aşağıdaki yönergeler sıkı bir şekilde uygulanır ve ihlali durumunda soruşturma açılır

  1. Sınav olacağınız salonu bulunuz ve dışarıda bekleyiniz (Öğretim Görevlisi girebilirsiniz demeden önce, salona girmenize izin verilmemektedir.)
  2. Dışarıda beklerken, telefonlar da dahil bütün elektronik cihazlarınızı kapatınız ve ortadan kaldırınız.
  3. Tüm sınavlarınız için zamanında gelmelisiniz; geç kalmanız durumunda, sessizce sınıfa girebilmek için gözetmen hocanızdan izin alın. (Eğer herhangi bir sınavda dinleme bölümü varsa, dinleme başladıktan sonra sınıfa girmenize izin verilmeyecektir.)
  4. Gözetmen sizi salona çağırdığında, sessizce içeri giriniz.
  5. Sınav salonunda, hiçbir şekilde konuşmanıza izin verilmemektedir:
    1. Sınıf arkadaşlarınıza soru sormayın;
    2. Sınıf arkadaşlarınızdan kalem, silgi gibi şeyler istemeyin;
    3. Gözetmene soru sormayın.
  6. Gözetmen gerekli bütün prosedürleri açıklayacaktır.
  7. Gözetmenlerin sınavın içeriğiyle ilgili herhangi bir soruya cevap vermelerine izin verilmemektedir. 
  8. Sınav başlamadan önce, kimlik kartınız kontrol edilecektir ve yoklama kağıdına imza atmanız istenecektir.
  9.  Yoklama kağıdına imza attıktan sonra, kimlik kartınızı masanın üzerine koyunuz ve sınav boyunca kimliğinizi gözetmen hocalarınızın görebileceği şekilde masanın üstünde tutunuz.
  10.  Sınav kağıdının üzerine isminizi yazmayınız; sadece öğrenci numaranızı yazınız.
  11.  Öğrencilerin sınav saati bitmeden önce sınıftan çıkmalarına izin verilmemektedir; sınavınızın erken bitmesi durumunda, lütfen sessizce oturunuz ve bekleyiniz.
  12. Rahatsızlanırsanız ya da acil tuvalet ihtiyacınız varsa, gözetmene söyleyiniz.
  13. Verilen zamanın sonunda, gözetmen yazmayı bırakmanızı isteyecektir – Söylendiği anda yazmayı bırakmanız gerekmektedir.
  14.  Bütün kağıtlar (sorular, cevaplar ve notlar) gözetmene verilmelidir.
  15.  Salondan çıkana kadar konuşmanıza izin verilmemektedir.
  16.  Gözetmen salondan çıkmanıza izin vermeden dışarı çıkmayınız.
  17.  Salondan çıktığınız zaman, lütfen koridorda yavaşça yürüyünüz (Bazı gruplar hala sınavı bitirmemiş olabilirler).
  18.  Speaking sınavınız bittiği zaman, sınava girecek olan öğrencilerle konuşmayınız ve sınav yerinden uzaklaşınız.

 

5.3. Sınav içeriği

Sınavda çok çeşitli ve farklı soru tipleri bulunmaktadır. Fikir edinmek için lütfen aşağıdaki örneklere bakınız (dosyada yer alan sorular, sınavın tamamı olmayıp, sadece sınavda çıkacak soru tiplerine örnek teşkil etmektedir)

Sınav hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz:

http://languageschool.agu.edu.tr/muafiyet-sinavı

Bu linke ulaşamamanız halinde, Yabancı Diller ofisini  0 352 224 88 00 - Dahili:7934 nolu telefondan arayarak yardım isteyebilirsiniz.

 

Başarılar,

5 Eylül’de görüşmek dileğiyle