2018-08-15 14:30:00

Sevgili Abdullah Gül Üniversitesi 2018 Öğrencileri,

Abdullah Gül Üniversitesi Dil Okulu’na hoş geldiniz. Aşağıda İngilizce Muafiyet Sınavı dahil olmak üzere 2018/19 Öğretim Yılı’nın ilk haftası ile ilgili bazı önemli bilgiler yer almaktadır. Lütfen dikkatlice okuyunuz.

1. 2018 ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2018/19 ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAR?

2018 öğrencileri için 2018/19 Öğretim Yılı 10 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 08:30’da başlayacaktır. Dolayısıyla hiç bir sınavı ve eğitimi kaçırmamak için 10 Eylül Pazartesi gününden önce Kayseri’ye gelip yerleşmek için gerekli tüm işlerinizi ayarlamalısınız.

Dönemin ilk haftası olan 10-14 Eylül arası yeni öğrenciler için büyük önem taşımaktadır, çünkü bu hafta hem İngilizce Dil Muafiyet ve Seviye Tespit sınavlarının yapıldığı, hem de eğitim başladığı haftadır. AGÜ’ye 10 Eylül itibari ile başlamaz iseniz, aşağıda belirtilen sorunları yaşarsınız:

  1. 10-14 Eylül arasındaki dersleri kaçırmanız, hazırlığı bitirmenize iki şekilde olumsuz etki edecektir:
    1. Akademik yılın geri kalanına size hazırlayacak olan bilgi ve becerileri kaçıracaksınız,
    2. Study Skills and Strategies dersinden gelecek olan bir krediyi kaçıracaksınız, ki bu da hazırlığı bitirmeniz için gerekli olacak 56 krediyi tamamlamanız için ihtiyaç duyacağınız bir kredidir. Ayrıca, ilk derslere devam etmediğiniz için devamsızlıktan kalma ihtimalinizi artıracaksınız (dolayısıyla da daha fazla kredi kaybedeceksiniz).
  2. Muafiyet sınavına giremeyeceksiniz.

2. BU SINAVA KİMLER KATILMALI?

Bu sınava 2018 yılında Abdullah Gül Üniversitesine kayıt yaptırmış olan bütün öğrenciler katılmalıdır. Muafiyet sınavı, öğrencilerin İngilizce yeterlilik seviyesini belirleme hususunda önemlidir. İngilizce Hazırlık Programında Temel (Foundation) Seviyeden sonra 1., 2., 3. ve 4. seviye derslerimiz vardır. Bu sınavda, Temel Seviyenin (Foundation Level) üstündeki seviyeye yerleştirilen öğrenciler yerleştikleri seviyeye göre kredi kazanacak ve bu sayede Hazırlık Programını daha erken bitirme şansını elde etmiş olacaklardır. Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler otomatik olarak temel seviyeye yerleştirileceklerdir. Şunu belirtmek isteriz ki Hazırlık Programından tamamen muaf olamasanız bile, sistemde ne kadar üst seviyeye yerleştirilirseniz,  Hazırlık gerekliliklerini yerine getirmeniz o kadar kısa sürecektir. Bir öğrenci Temel seviyeden başladığında, bir akademik yıl içinde Fakülteye geçmesi çok zordur.

3. MUAFİYET SINAVI NE KADAR SÜRECEK?

Muafiyet Sınavı birden fazla sınavdan oluşmaktadır. Temel seviye öğrencilerinin sınavı 10 Eylül Pazartesi sabah biterken, Temel seviyeyi geçen öğrencilerin sınavları Salı öğleden sonraya (Temel seviyeye yerleştirilen öğrenciler derse başlarken) kadar devam edecektir.

4. MUAFİYET SINAVINDA BAŞARILI OLMA KRİTERLERİ NELERDİR?

Öğrenciler dört becerinin her birinden (Reading (Okuma), Writing (Yazma), Listening (Dinleme) ve Speaking (Konuşma) ayrı ayrı değerlendirilir. Her biri için, Hazırlık Programında bir öğretim seviyesine karşılık gelen bir seviyeye yerleştirilmişlerdir. Örneğin Reading için  “2” alırlarsa, bu onların İngilizce okumalarının Reading 2 seviyesine yerleştirilecek (ancak Seviye 3 için yeterli olmayacak) kadar iyi olduğu anlamına gelir. Bu sistemde, ‘0’, öğrencinin “Foundation" (Seviye 1’in altında) yerleştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Öte yandan, ‘5’, öğrencinin performansının, hazırlık okumasına gerek kalmayacak kadar iyi olduğu anlamına gelir.

 

Reading

Writing

Listening

Speaking

Foundation

0

0

0

0

Seviye 1

1

1

1

1

Seviye 2

2

2

2

2

Seviye 3

3

3

3

3

Seviye 4

4

4

4

4

Hazırlık Üstü

5

5

5

5

Bu tabloya göre:

  1. Eğer bir öğrencinin toplam puanı 20 ise Hazırlıktan muaf olarak doğrudan Fakülteye başlayacaktır (Bölümde 101 İngilizce dersini de alacaktır)
  2. Öğrencinin toplam puanı 18 ise, doğrudan fakülteye gidebilecektir ancak Hazırlık programından tamamen muaf değildir. İngilizce 101 dışındaki dersleri, tamamen muaf öğrenciler gibi alabilecektir. Ancak, İngilizce 101 dersini almadan önce, hazırlıktan muaf olabilmek için İngilizce Köprü adından ek bir dersi almaları gerekmektedir.
  3. Öğrencilerin toplam notu 18’in altındaysa, bitirme şartlarını yerine getirene kadar Hazırlık programından muaf değildirler. Hazırlığı başarıyla tamamladıktan hemen sonraki yarıyılda bölümlerinde okumaya başlayabileceklerdir.

 

2018 girişliler için İngilizce muafiyet sınavı

Tarihler

 10/11 Eylül 2018 (Pazartesi ve Salı günleri)

Katılacak   Adaylar

 Bütün 2018 girişliler

Sınav Gün ve Saatleri

10 Eylül Pazartesi

08:00

 Kayıt

08:10 

 Temel seviye (Foundation) muafiyet sınavı başlangıcı

09:30

Speaking Seviye tespit sınavı başlangıcı

 

Temel Seviyeyi geçen öğrenciler için

Temel Seviyeyi geçemeyen öğrenciler için

13:00

 Speaking Seviye tespit sınavının devamı

 Eğitim Başlangıcı

 

15:30

 Reading Seviye Tespit Sınavı

 

11 Eylül  Salı

08:30

 Writing ve Speaking Seviye Tespit Sınavı

 Eğitimin Devamı

 

13:00

 Eğitim Başlangıcı

 

Bütün 2018 öğrencileri sınava 10 Eylül 2018 Pazartesi günü girecekler. (Lütfen en geç saat 08:00’de okulda olunuz). Sabahki sınavlardan sonra, saat 13:00’a kadar Temel Seviyeye  (Foundation Level) yerleştirilip yerleştirilmediğiniz konusunda bilgilendirileceksiniz. Foundation sınıflarına yerleştirilen öğrenciler başka sınava girmeden doğrudan eğitime başlar.

Foundation sınıflarına yerleştirilmeyenler ise 2. aşama sınavlara girmeye hak kazanarak Pazartesi günü öğleden sonra ve Salı günü sabah yapılacak olan sınavlara gireceklerdir. Bu öğrenciler için eğitim Salı günü 13:00’te başlayacaktır.

 

5. SINAVLAR HAKKINDA DİĞER HUSUSLAR

5.1  Sınava getirilecekler

i. AGÜ kimlik, yoksa geçerli bir kimlik kartı (sürücü belgesi T.C. kimlik kartı vb.)

ii. Kalem

iii. Basılı olan bir İngilizce-Türkçe veya İngilizce-İngilizce sözlüğü (hiç bir elektronik özelliği olan cihazın kullanılmasına izin verilmeyecek.)

5.2 Sınav kuralları

Aşağıdaki yönergelerin bir çoğu kopyanın önüne geçmek için düzenlenmiştir, bütün kural

ihlalleri araştırılacaktır ve tespit edilmesi durumunda en azından resmi bir uyarı mektubu ile sonuçlanacaktır.

  1. Sınav esnasında başka bir öğrenciden hiçbir eşya ya da alet alışverişinde bulunulmaz.
  2.  Sınav olacağınız salonu bulunuz ve dışarıda bekleyiniz (Öğretim Görevlisi girebilirsiniz demeden önce, salona girmenize izin verilmemektedir.)
  3. Dışarıda beklerken, telefonlar da dahil bütün elektronik cihazlarınızı kapatınız ve ortadan kaldırınız.
  4. Tüm sınavlarınız için zamanında gelmelisiniz; geç kalmanız durumunda, sessizce sınıfa girebilmek için gözetmen hocanızdan izin alın. (Eğer herhangi bir sınavda dinleme bölümü varsa, dinleme başladıktan sonra sınıfa girmenize izin verilmeyecektir.)
  5. Gözetmen sizi salona çağırdığında, sessizce içeri giriniz.
  6. Sınav salonunda, hiçbir şekilde konuşmanıza izin verilmemektedir:
    1. Sınıf arkadaşlarınıza soru sormayın;
    2. Sınıf arkadaşlarınızdan kalem, silgi gibi şeyler istemeyin;
    3. Gözetmene soru sormayın.
  7. Gözetmen gerekli bütün prosedürleri açıklayacaktır.
  8. Gözetmenlerin sınavın içeriğiyle ilgili herhangi bir soruya cevap vermelerine izin verilmemektedir. 
  9. Sınav başlamadan önce, kimlik kartınız kontrol edilecektir ve yoklama kağıdına imza atmanız istenecektir.
  10.  Yoklama kağıdına imza attıktan sonra, kimlik kartınızı masanın üzerine koyunuz ve sınav boyunca kimliğinizi gözetmen hocalarınızın görebileceği şekilde masanın üstünde tutunuz.
  11.  Sınav kağıdının üzerine isminizi yazmayınız; sadece öğrenci numaranızı yazınız.
  12.  Öğrencilerin sınav saati bitmeden önce sınıftan çıkmalarına izin verilmemektedir; sınavınızın erken bitmesi durumunda, lütfen sessizce oturunuz ve bekleyiniz.
  13. Rahatsızlanırsanız ya da acil tuvalet ihtiyacınız varsa, gözetmene söyleyiniz.
  14. Verilen zamanın sonunda, gözetmen yazmayı bırakmanızı isteyecektir – Söylendiği anda yazmayı bırakmanız gerekmektedir.
  15.  Bütün kağıtlar (sorular, cevaplar ve notlar) gözetmene verilmelidir.
  16.  Salondan çıkana kadar konuşmanıza izin verilmemektedir.
  17.  Gözetmen salondan çıkmanıza izin vermeden dışarı çıkmayınız.
  18.  Salondan çıktığınız zaman, lütfen koridorda yavaşça yürüyünüz (Bazı gruplar hala sınavı bitirmemiş olabilirler).
  19.  Speaking sınavınız bittiği zaman, sınava girecek olan öğrencilerle konuşmayınız ve sınav yerinden uzaklaşınız.

 

5.3. Sınav içeriği

Sınavda çok çeşitli ve farklı soru tipleri bulunmaktadır. Fikir edinmek için lütfen aşağıdaki örneklere bakınız (dosyada yer alan sorular, sınavın tamamı olmayıp, sadece sınavda çıkacak soru tiplerine örnek teşkil etmektedir)

Sınav hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz:

http://languageschool.agu.edu.tr/muafiyet-sinavı

Bu linke ulaşamamanız halinde, Yabancı Diller ofisini  0 352 224 88 00 - Dahili:7934 nolu telefondan arayarak yardım isteyebilirsiniz.

 

BU HAFTA BOYUNCA NE EĞİTİMİ VERİLECEK?

10-14 Eylül tarihleri arasında, aşağıda belirtilen üç tür eğitim verilecektir:

  1. Üniversiteye genel oryantasyon bilgisi. Diğer öğrenciler ve bölümlerinizle tanışacaksınız.(Bu aktiviteler, Muafiyet sınavını tamamen geçip Hazırlık okumasına gerek olmayan öğrenciler için de çok önemlidir.)
  2. İngilizce Hazırlık Programına özel hazırlık. Bu eğitimin bir Hazırlık kredisi taşıyan resmi bir ders olduğuna dikkatinizi çekmek isteriz. Hazırlıktan Muaf olmayan her öğrenci bu eğitime katılmak zorundadır.
  3. Temel Seviye İngilizce eğitiminin başlangıcı. Foundation (Temel Seviye İngilizce)‘den muaf olmayan tüm öğrenciler Temel Seviye İngilizce derslerine başlayacaktır.

Başarılar,

10 Eylül’de görüşmek dileğiyle…