2017-08-16 22:30:00

AGÜ’yü kazanmış değerli öğrencilerimiz,

2017-2018 öğretim yılında AGÜ’ye ilk 20.000 başarı sıralamasının üzerinde geldikleri için barınma bursu olmayan öğrencilerimizi de AGÜ yurtlarına yerleştirebilmek için çalışmalarımızı tamamladık.

İlk 20000”den gelen öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştirdikten sonra başarı sıralaması ilk 20.000 ve üzerinde bulunan bütün kız öğrencilerimiz mevcut imkanların tamamı kullanılarak yurtlara yerleştirilmiştir.

Bu yerleştirilmelerde Kayseri dışından gelen öğrencilerimiz dikkate alınmıştır. Kayseri’de ikamet eden 20.000’in üzerinden gelen öğrencilerimiz yerleştirilememiştir.

Ayrıca Kayseri dışından gelen ve 35.000 üzerinde olan az sayıdaki erkek öğrencimiz yerleştirilememiş ve yedek listeye alınmıştır. Yedek listede bulunan öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için KYK yurtlarına başvurularını yapmalarını ya da farklı çözümleri değerlendirmelerini öneriyoruz. Yedek listeye alınan öğrenciler için kontenjan açılması durumunda ek yerleştirme yapılacaktır.

Barınma bursu olan öğrencilerimiz ayda 100 TL , 20000 üzerindeki başarı sıralamasından gelen öğrencilerimiz ayda 250 TL karşılığında yurtlarımızda konaklayabileceklerdir. Tüm öğrencilerimizin kayıt esnasında bir kerelik 350 TL depozito ücretini ödemesi gerekmektedir.

Yurtlarla ilgili sorularınızı yurt@agu.edu.tr adresine sorabilirsiniz. 

Yurtlarla ilgili yurt kaydı ve banka ödemeleri ile ilgili  bilgilendirmeleri lütfen web sayfamızdan takip ediniz.

                                                                                                  Yurtlar Komisyonu