2017-07-31 15:12:00

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yoğun bir sınav sürecinde yüzbinlerce öğrenci arasında yüksek başarı göstererek AGÜ ailesine katıldınız. Sizi ve ailenizi yürekten kutlar, göstermiş olduğunuz başarının devamını dileriz.

Yeni başlayacak üniversite hayatınıza en iyi şekilde hazırlanmak ve kaydınızı en sağlıklı şekilde tamamlamak için aşağıdaki adımları açıklanan takvime göre yapmanız gerekiyor:

  1. Üniversiteye Kayıt
  2. AGÜ Öğrenci Sistemine Bilgi Girişi
  3. İngilizce Muafiyet Sınavı
  4. Ders Kaydı
  5. Öğretim Yılı Başlangıcı

1. Üniversiteye Kayıt

Öğrenci kaydı internet üzerinden e-kayıt ve şahsen olmak üzere iki yöntemle yapılabilir:

a) E-Devlet Üzerinden E-Kayıt (11 Ağustos – 16 Ağustos 2017)

  • Tüm öğrencilerimize bu yöntemle kayıt yaptırmalarını öneririz. (6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak İngilizce Muafiyet Sınavına giriş zorunlu olduğu için, hem kayıt için hem de sınav için Kayseri’ye iki kez gelmek zorunda kalmazsınız).
  • E-devlet üzerinden kayıt yaptırmak için üniversitemize gelmenize gerek yoktur.
  • E-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki 'Üniversite e-Kayıt' seçeneğini tıklayın ve işlemlerinizi tamamlayın. (E-devlet’e giriş için gerekli olan şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz.)
  • E-kayıt adımlarını öğrenmek ve gerektiğinde yardım almak için https://yoksis.yok.gov.tr/downloads/YOK-Kayit.pdf adresindeki e-kayıt kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

b) AGÜ’ye Gelerek Şahsen Kayıt (14 – 18 Ağustos 2017)

  • Kaydını e-devlet üzerinden yaptıramayan öğrencilerimiz 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında kayıt yaptırabilirler.
  • E-Devlet sisteminde lise mezunu olarak gözükmeyen öğrencilerimizi Lise Diplomalarının aslı ve fotokopisi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek şahsen kayıtlarını bu tarihler dâhilinde yapmaları gerekmektedir.
  • Askerlik durumu nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan erkek adayların bağlı bulundukları Askerlik Şubesinden alacakları “Yükseköğretime Kayıt Yaptırmasında Askerlik Yönünden Sakınca Yoktur” ibaresini içeren belge ile ÖSYS Sonuç Belgesinde belirtilen kayıt tarihinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

2. AGÜ Öğrenci Sistemine (uis) Bilgi Girişi

Üniversitemiz bilgi sistemi olan uis.agu.edu.tr adresine tüm öğrencilerimizin bilgi girişi yapmaları gerekmektedir. Bu işlem için aşağıdaki adımları tamamlayınız.

  • AGU uzantılı mail adresi açtırmak: linke gidiniz. (http://helpdesk.agu.edu.tr/email-accounts)
  • Sisteme giriş ve şifre almak: uis sistemine agu mail adresinizle giriş yapacaksınız. UİS sistemine giriş ve şifre alma adımları için tıklayınız!
  • Fotoğraf yüklemek: Öğrenci kimlik kartınızın çıkartılabilmesi için uis üzerinden resimlerinizi aşağıdaki formatta yüklemeniz gerekmektedir.
Örnek resim boyutları ve mümkünse arka planı tamamen gri yada tamamen beyaz olmalı ve 64 KB geçmemesi gerekmektedir. Resim ortalı ve kenarlarında boşluklar olmalıdır. Vesikalık fotoğraf olması gerekmektedir. Stüdyo ortamı dışında çekilmiş, selfie vb. fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

 

3. İngilizce Muafiyet Sınavı

AGÜ’de eğitim dili %100 İngilizce olduğu için 6-7-8 Eylül 2017 tarihlerinde İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS) yapılacaktır. İngilizce düzeyinizin belirlenmesi açısından bu sınava girmek zorunludur. AGÜ’de farklı bir sistem olduğu için Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma becerileriniz ayrı ayrı değerlendirilerek 4 farklı düzeyde yerleştirilmeniz söz konusudur. Okumada 3. düzeyde, yazmada ve dinlemede 2. düzeyde, konuşmada ise 1. düzeyde olabilirsiniz. Atladığınız her düzey için kredi kazanacaksınız.

Sınava girmeyen öğrencilerimizin İngilizce düzeyi 0 (hiç bilmiyor) sayılacak ve doğrudan İngilizce Hazırlık Programındaki Temel İngilizce derslerine kaydedileceklerdir. Bu durumda, Hazırlık Programını bitirmek ve lisans programına başlamak için gereken krediyi tamamlamak için yaz döneminde okula devam etmeleri gerekecektir. Sınava girmek az da olsa bildiğiniz İngilizce ile seviyenize göre kredi kazanma şansınızı artıracaktır.

4. Ders Kaydı

  • Hazırlık Okuyacak Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olamayan öğrencilerimizin İngilizce Hazırlık Programındaki seviyelerine göre ders kayıtları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Bu yüzden öğrencilerimizin ders kaydı yapmasına gerek yoktur.

  • İngilizce Muafiyet Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet sınavında başarılı olup İngilizce Hazırlık Programından muaf olan öğrencilerimiz lisans programındaki bölüm derslerine kayıtlarını 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında uis.agu.edu.tr adresi üzerinden yapacaklardır.

Ders Kayıt Adımları için Tıklayınız.

5. Öğretim Yılı Başlangıcı

2017-2018 öğretim yılında

İngilizce Hazırlık dersleri 11 Eylül 2017 tarihinde

Bölüm dersleri 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacaktır.

05 Eylül 2017 tarihinden itibaren öğrenci köyüne giriş yapılabilecektir.

Üniversitemizde ilk günden itibaren yoğun ders işlenmeye başladığı ve devam zorunlu olduğu için Hazırlık öğrencilerimizin 11 Eylül 2017, bölümüne geçen öğrencilerimizin 18 Eylül 2017 tarihinde okulda bulunmaları gerekmektedir.

AGÜ akademik takvimine http://www.agu.edu.tr/akademiktakvim adresinden ulaşabilirsiniz.

Liseden Mezun Olamayanlar İçin Önemli Not

2017-ÖSYS sonucunda Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan adayların; halen öğrencisi oldukları Lise müdürlüğünden alacakları son sınıfta oldukları ancak mezuniyet hakkı elde edemediklerine dair resmi yazı ile birlikte kayıt tarihinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

(Bu öğrencilerin 29 Aralık 2017 tarihine kadar Lise Diplomalarını getirmemeleri durumunda kayıtları silinecektir.)

 

Kayıtlarla ilgili sorularınız için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ait oidb@agu.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.